SB Vaasa maalein 4-1 vahvempi

Vaasan Kauppaoppilaitoksen ahtaaseen kaukaloon asettui vastaan sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva SB Vaasa. Jos oli Sastamolo Blue Foxia vastaan selvästi alakynnessä ja pelillisesti monta askelta jäljessä, voi lauantaisen Vaasa ottelun perusteella sanoa pietarsaarelaisten olleen ainut joukkue, jota vastaan Kings on ollut syvällä nesteessä vailla mahdollisuuksia. Toki kummallakin joukkueella oli lauantaisessa koitoksessa kosolti maalipaikkoja maalien lisäämiseen, mutta varsinkin vieraiden maalivahti Janne Liuski pelasi debyytti ottelunsa sarjassa loistavasti.

Ottelu alkoi Sastamolon kannalta pirteästi. 1-0 vierasjohdon taululle siirsi Jiri Holpainen Juha Tammelan syötöstä. Tämä oli Holpaisen kauden kahdestoista tehopiste. Tyylilleen uskottomana maaleja oli tullut tämän illan jälkeen enemmän (7) kuin syöttöjä (5). Maalipaikkoja siunaantui molemmille joukkueille avauserässä tasaiseen tehtiin. SB Vaasan avausosuman edelle osui kerta toisensa jälkeen Janne Liuski, kavereinaan maalitolpat. Kings parhaat paikat osui Juha Tammelalle, ei uponnut tällä kertaa tehohyökkääjällä. Erätauolle lähdettiin 0-1 vieras johdossa.

Toinen erä, vaasalaisyleisö sai kolme kertaa aihetta riemunkiljahduksiin. Maalareina toimivat Marko Luoma, Janne Toikkanen ja joukkueen kapteeni Janne Tuomivirta. Toisessa erässä Vaasa teki maalit paikoistaan, maaleille Janne Liuski ei voinut mitään. Sastamolo pystyi edelleen luomaan tukun maalipaikkoja, varsinkin Juha Tammelan johtama ykköstrio rakenteli, mutta tehot puuttuivat. Kolmannen erän puolessa välissä ottelu ratkesi. Ensin Toni Tammela tarjoili serkkupojalleen Juhalle loisto maalipaikan, verkko ei soinut. Sen sijaan kävivät vaasalaiset vastahyökkäyksen päätteeksi latomassa taululle loppunumerot 4-1. Vaikkakin ottelua olisi saanut lisää säpinää vierasjoukkueen kavennus osumasta, SB Vaasa ansaitsi voittonsa aktiivisesti liikkuvalla ja nopeatempoisella pelillään. Sen sijaan aivan puhtaita papereita ottelusta ei saa erotuomarikaksikko Leskinen&Smulter.