Piristyminen päätöserässä ei riittänyt

Kauden viimeistä edellinen ottelu käytiin Tervahallissa, kun vastaan asettui jo nousukarsintoihin tiensä selvittänyt SB Vaasa. Ottelun kaksi ensimmäistä erää oli kemiläisten kannalta murheellisia. SB Vaasa karkasi 4-1 johtoon kun 40 minuuttia oli pelattu. Ottelua alkuminuutit sujuivat tasaisissa merkeissä. Läpi ottelun matalalta karvannut SB Vaasa alkoi saada pitkän bussimatkan jälkeen jäseniään auki ja paine alkoi pikkuhiljaa näkyä Sastamolon päädyssä. Tulosta syntyi ajassa 15.21 ja 16.09, kun vierasjoukkue sai laittaa palloa sisään loistavalta maalintekosektorilta. Merkkausvirheistä kemiläisiä rokottivat Matias Österberg ja Sami Mahlanen. Toisessa erässä jatkui puna-mustien pallorallatus Sastamolon päädyssä. Pallo liikkui ja miehet liikkui siihen tyyliin, että tämän perustella SB Vaasa voi luottavaisin mielin lähteä ykkösen karsintoihin. Vierasjoukkueen johtaessa kahden erän jälkeen 4-1, Sastamolo saattoi kiittää maalivahti Ilkka Kuusistoa, ettei lukemat olleet tuota härskimmät. Kuusisto torjui monia puolittaisia läpiajoja ja avauspeli oli läpi ottelun mallikasta.

Kolmanteen erään Kings lähti saappaat jalassa taistelemaan. Ensimmäisissä erissä kaivattua liikettä ja kaksinkamppailukovuutta alkoi löytyä ja pallokin rupesi pomppimaan valkopaidoille. Suuntaa paremmasta näytti jo toisessa erässä maalihanat aukaissut Sami Niskala. Kaksi upeaa maalia ja päättäväinen asenne tekivät Niskalasta ottelun parhaan Sastamolo-pelaajan yhdessä maalivahti Kuusiston kanssa. Kun 3. erää oli pelattu 12.22 Niskala sai pallon viivamiehen paikalle Ville Männyltä, latasi tämä reikäpallon armotta maalin kattoon ja tilanteeksi 2-4. Tämän jälkeen Kingsillä oli muutamia oivallisia paikkoja kavennukseen, mm. Ville Mänty ja Janne Pirttikangas sohivat kaksinvoimin ohi pallosta Teemu Kvistin tarjoillessa maukkaan syötön ja maalin ammottaessa tyhjillään. Kun ottelua oli jäljellä vajaa 4 minuuttia sai Sastamolo vapaalyönnin vaasalaisten maalinedustalta. Vapaalyönti sohlattiin ihmeellisellä tavalla, mutta jälkitilanteesta Toni Tammela löi keskeltä pelaajaruuhkan pomppivan pallon maaliin. Pelin viime minuuteilla Sastamolo otti aikalisän ja Ilkka Kuusiston maalinsuulta. Valmista ei kuitenkaan tullut. Palloa ei saatu kontroloidusti hyökkäysalueelle ja näin vaasalaiset pelasivat viimeiset minuutit järkevästi sulkien pallon kulmiin. Taisto taukosi ajassa 60.00 ja yleisö oli nähnyt siistiotteisen ottelun, vaikkakin pirteämpää Sastamoloa oltaisiin kaivattu.