Lapin kuninkaille valkoinen joulu!

II-divisioonan alakastissa majailevien joukkueiden kohtaamista oli odotettu pitkät tovit paikallisten salibandyjännäreiden keskuudessa ja joukkueiden sisällä.  Häviävälle joukkueelle oli odotettavissa kuivia kinkkuja ja jäykkää joulupuuroa. Voittaja saisi yksinkertaisesti, valkoisen joulun. Molemmat joukkueet ottivat pari alokasmaista jäähyä pelin alkuhetkillä. Sastamolo sai tulostakin taululle, Kings kerkesi jauhaa ylivoimaa vajaa puoli minuuttia kun akseli J.Holpainen-J.Tammela toimi, Tammela maalaajana. Hieman yli minuutti edellisestä RSB:n Veli Kinnunen laukoi vapaalyönnistä tasoituksen, Sastamolon peittopelin pettäessä. Tästä alkoi kotijoukkueen show. Maalit mieheen tekivät vielä Juha Tammela, avausmaalinsa paluumuuttaja Vesa Hytönen ja mainion ottelun pelannut Janne Pirttikangas. Tilanne ensimmäiselle erätauolle mentäessä 4-1 Sastamololle. Ensimmäisen erän mainion tuloksen takasivat laadukkaat Kings laukaukset, nyt pallon eivät liidelleet pitkin seiniä vaan kohtuullisella prosentilla kohti RSB maalia. RSB-vahti Jarno Tuomikoski oli unten mailla koko ottelun, helppoja maaleja lurahteli muutama eikä haamukoppeja tullut.

Toinen erä, joka on Sastamololle tilastollisesti ollut kauden edetessä ylivoimaisesti heikoin. Nyt suurempaa paniikkia johtoasemassa ei tullut, vaan Kings-johtoa lisäsi Juha Tammela, jälleen kapellimestari Jiri Holpaisen syötöstä. RSB ei kuitenkaan luovuttanut. Ajassa 27.31 RSB-ikoni ja hyvän ottelun pelannut  Pentti Katermaa löi talululle lukemat 5-2 ja vierasjoukkue oli pelissä mukana. Näin toinen erä päättyi 1-1 ja kolmanteen erään lähdettiin 5-2-tilanteessa. Jokainen Sastis-leirissä tiedosti erätauolla, että peli ei ole ratkennut vaikka eroa olisi 3 maalia. Johtoasemaa ei saatu menettää, niin kuin on käynyt liian monta kertaa aiemmin. Tärkeän 6-2 maalin järjesteli ykköstrio ja viimeistelijänä toimi Vesa Hytönen, jonka rannari puhui vihaista kieltä. Tässä vaiheessa oli pelattu 7.27 kolmatta erää ja rovaniemeläisillä oli kiire tasoittaakseen ottelun. RSB kiri jäi kuitenkin kahden maalin mittaiseksi. Kummankin maalien tekijänä toimi, nyttemin hyökkääjän pelannut Jussi Nieminen, joka kunnostautui pitkin pelin jäähypenkkiä kuluttaessa. Ennalta tiedettiin Niemisen vaarallisuus, mutta hyökkääjän tontilla mies ei ollut ehkä omimmillaan.

Eli tilanne oli ajassa 53.49 6-4. RSB ei päässyt oikein missään vaiheessa kolmatta erää kunnon kirivaihdetta käyttämään. Typerät jäähyt häiritsivät vierasjoukkueen peliä, eikä painetta vastustajan päätyyn saatu. Voittomaalin ja naulan RSB-arkkuun löi Janne Pirttikangas vajaa kolme minuuttia ennen loppua löysällä laukauksella, joka livahti helpolla maaliin. RSB sai vielä olematonta lohtua 7-5 kavennuksella ottelun viimeisellä minuutilla. Maali tuli sekuntia ennen Sastamolo-jäähyn päättymistä, joten 26 minuutin av-pelaaminen koitui ensimmäisen kerran kohtaloksi. Joten tuostakaan tilastosta ei tarvitse enää "paineita" ottaa.  Näin RSB lähti pitkälle kotimatkalle kahden maalin tappio niskassa ja sitä vastoin Sastamolon pikkujoulut saivat uutta terää. Kotijoukkueen parhaimmistoa oli ykköstrio, Juha Tammela (3+1), Jiri Holpainen (0+2) ja Vesa Hytönen (2+1). Myös Ilkka Kuusisto maalilla oli vakuuttava. Kuusisto saalisti mm. kaksi syöttöpistettä.