Sastamololle kauden ensimmäinen vierasvoitto

Lauantaina 18.1, vuoden avausottelu ja vastassa nousua ykköseen tavoitteleva Pelimiehet Oulusta. Ottelusta ennakoitiin kahden kurinalaisesti puolustavan joukkueen vääntöä, jossa ei maaleilla mässäiltäisi. Eikä mässäilty. Ensimmäinen erä oli selkeää Pelimiesten hallintaa, jossa Sastamolon laukaukset kohti maalia pystyi yhden käden sormilla laskemaan. Pelimiehille keskialue avautui liiankin helpon näköisesti avauserässä, sen sijaan Sastamololla tottuminen sinänsä mallikkaaseen pelialustaan meni erän verran aikaa ja pallo pomppi lavassa. Myös kulmaväännöissä nimenomaan keltapaita tuli liian usein pallon kanssa. Pelimiehet veivät avauserän 2-0 kahdella laatulaukauksella, jossa toisessa Sastis-vahti Kuusisto oli pahasti maskissa. Toisessa erässä Sastamolo tuli peliin mukaan vastustajan kuluttaessa aikaa lähinnä jäähypenkillä. Vierasjoukkue laski ehkä hieman yllättäenkin karvaustaan, kahden maalin tappioasemassa. Ja näin tilaa vastahyökkäyksille jäi enemmän kuin avauserässä, vastustaja ei pysynyt perässä kuin rikkomalla. Erotuomarikaksikko Tiitinen&Pekkala vihelsi erässä 8 jäähyminuuttia, kaikki Pelimiehille. Pelimiesten leirissä ei aivan tyytyväisiä tuomaritoimintaa ollut, mutta esimerkiksi Sastamolon Toni Tammelaa taklattiin keskialueella selkään tavalla, josta jokin toinen erotuomari olisi voinut jäähyn viheltää. Tammelan pelit oli taklauksen myötä tältä päivältä pelattu.  Sastamolon ylivoima on edelleen hyvissä voimissaan ja tämän sai kokea myös oululaiset. Ensimmäisen kerran osoituksen ylivoiman tehokkuudesta antoi Pekka Anttila kovalla lyöntilaukauksella maalin takanurkkaan ajassa 22.37. Seuraava jäähy vihellettiin ajassa 26.07, jolloin Pelimiesten Jyrki Sarvanto otti työntämisjäähyn lisäksi ragaistuksen protestoinnista. Tällä kertaa ei Sastamolon YV tuottanut tulosta, vaikka useita paikkoja saatiin luotua. Mutta erän kahdella viimeisellä minuutilla tuli Kings ja paluumuuttaja Vesa Hytönen, jälleen ylivoimalla. Hytönen sai pallon Juha Tammelalta ja laittoi pallon suhteellisen pienestä kulmasta maalin takanurkkaan.

Kolmas erä ja kaikki avoinna. Sastamolo sai erään salama-alun, jolloin ensimmäisessä erässä muun joukkueen mukana yössä vaellellut Jiri Holpainen näytti suuntaa kapteenin elkein. Holpainen toi ajassa 44.08 pallon yli keskialueen ja laukoi laidan tuntumasta uskomattoman laukauksen kahden tolpan kautta juti-kielellä ylämummoon. Tässä vaiheessa Pelimiehet siirtyivät taktiikkaan, jossa libero pelaaja pelasi palloa Sastamolon maalin edustalle, jota kautta palloa yritettiin värkätä maalin. Ja näin syntyi ottelun tasoitusosumakin. Maalia vartioineen Ilkka Kuusiston nenän edestä Jarkko Leppälä löi pomppivasta pallosta maalin, jenkkityyliin "backhändiltä" eli rystyltä yläkulmaan. Sitten iski jälleen vierasjoukkue ja Holpainen taikamailoneen. Kun ottelua jäljellä vajaa kuusi minuuttia Sastamolon ykköstrio iski päivän neljännen maalinsa, Vesa Hytönen keräsi ottelun kolmannen tehopinnansa syötöllään Jiri Holpaiselle, joka löi pallon reboundista sisään. Kaksi minuuttia ennen paikallisen liikuntasalin "summerin" soittoa Pelimiehet tappoi mahdollisuutensa kahden minuutin jäähyn myötä. Toki kotijoukkue jonkinmoista painetta sai, otettuaan maalivahdin viime hetkillä pois, mutta todellisia vaaratilanteita ei syntynyt. Näin tärkeät pisteet matkasivat kohti pohjoista. Samalla Pelimiesten nousuhaaveet saivat pahan kolauksen. Sastamolon päivän parhaat löytyvät ykkösketjusta ja varsinkin kaksikko Vesa HytönenJiri Holpainen oli pitelemätön. Myös maalinsuulta löytyi muuri, johon viimeistään Pelimiespyristelyt päättyivät. Ilkka Kuusisto pelasi pomminvarman pelin.