Papaksen ylivoimalle ei löytynyt lääkkeitä

Papas-Sastamolo Kings 11-2 (2-1, 5-0, 4-1)

Sastamolo matkusti lauantaina Kajaaniin, jossa isäntäjoukkue Papas on ollut tähän saakka lyömätön vastus Sastamololle. Kaudella 02-03 joukkueet kohtasivat Kakkosessa ensimmäistä kertaa ja tuolloin alkoikin Kingsin tappiollinen tie Kajaanihallin parkettipeleissä.

Aiemmin tappiolukemat Kajaanissa ovat olleet jotakuinkin pienimaalisia, mutta nyt kajaanilaiset niittasivat Sastamolon kanveesiin yksitoista kertaa Sastamolon kahta vastaan.

Avauserässä Sastamololla olisi ollut mahdollisuus tehdä sarjakakkoselle todellista kiusaa Papaksen ollessa liikkeellä selkeästi huonolla valmistautumisella peliin. Jos oli puolittaista kotijoukkueen tekeminen, niin sitä oli myös vieraiden. Tilannekovuus ei ollut vaadittavalla tasolla ja pallonmenetyksiä tuli turhan paljon ja kun maalintekokin oli jo tutuksi käyneen tehotonta voitaisiin sanoa Sastamolon nukkuneen onnensa ohi avauserässä. Kotijoukkue vei erän 2-1.

Toiseenkaan erään vieraat eivät saaneet moottoria käyntiin ja kun kajaanilaisten ylivoimatroikka pääsi jauhaamaan pakkopeliä oli Sastamolon nelikko aseeton. Papas teki ottelussa neljä maalia viidestä ylivoimastaan ja viidennen ylivoiman päättyessä maaliin sekunnin kuluttua Teppo Nousiaisen jäähystä, voidaan todeta kajaanilaisten ylivoimapelin olevan mahdoton myrkky Sastamolon nieltäväksi. Papas vei erän puhtaasti 5-0. Ottelun tuomarikaksikko Harri Väänänen&Asko Leinonen suoritus varsin siistissä ottelussa oli korkeintaan keskinkertainen. Viisi vihellettyä jäähyä vieraille, joista jäähyistä suuri osa oli räikeää ylireagointia varpaisjärveläiskaksikolta.

Kemiläisille tappio oli suurimaalisin sen kakkosdivarihistoriassa. Sarjakakkosta ei oltu missään vaiheessa valmiita haastamaan ja selkärenka notkui viimeistään Papaksen legendaarisen ylivoimakuvion edessä.