Avausvoitto sai odottaa

Viikonlopun toinen vierasottelu, käytiin Kajaanihallissa, jossa vastassa oli tähän asti pyöreät nolla pistettä sarjassa saalistanut Papas. Sastamolo lähti otteluun edellispäivän alun nukahtelusta oppimana hyvin liikkeelle voittaen ensimmäisen erän 1-0, Juha Tammelan lähietäisyydeltä laukomalla maalilla. Toki jo avauserässä Papas näytti ettei se ole niin huono joukkue kuin mitä sarjataulukko välttämättä antaisi ymmärtää, joukkue liikkui läpi ottelun hyvin ja Kings-vahti Juha-Pekka Laakso piti torjuntoineen Sastamolon pelissä mukana. Toisessa erässä kemiläisten puolustuspäässä sattui pari henkilökohtaista virhettä ja Papas rokotti armottomasti ja meni toiselle erätauolle 2-1 johdossa. Sastamolon otteissa läpi ottelun näkyi ehkä yliyrittäminen, tai mikä lie vikana mutta hyökkäysrakentelusta ja maalipaikkojen luomisesta ei tahtonut tulla oikein valmista. Vauhtia hyökkäyspelissä kyllä oli ajoittain liikaakin, mutta nuoren joukkueen olisi tullut lisätä peliin hieman malttia niin valmiimpaa olisi varmasti tullut.

Kolmannessa erässä Papaksen puolustaja, ex-RSB Ilkka Kantola iski joukkueen  3-1 johtoon. Sastamolo sai pari minuuttia tämän jälkeen ylivoiman, jonka hyödyntämiseen tarvittiin neljä sekuntia kun pallo oli Jiri Holpaisen loistavan rystylyönnin toimesta repussa, syöttäjänä toimi Juha Tammela. Vielä viime hetkillä Papas sai lyötyä pallon tyhjiin Sastamolon yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia. Ja näin aktiivisesti liikkunut Papas otti ansaitun 4-2 avausvoiton. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella voi sanoa näin sinivalkoisin silmin, että aivan valmiina otteluun ei ollut kyllä erotuomarikaksikko Lehtinen&Väänänenkään, vihetelyssä ei tahtonut olla oikein minkäänlaista linjaa ja mailaan sai hutiloida melkoisen ronskisti.