Historiallinen voitto näki päivänvalon

Näin mainos puheena joku voisi todeta, että kannattaa tulla katsomaan kun Sastamolo Kings pelaa kotikaukalossaan, jos jännitystä kaipaa. Näin kävi jälleen lauantaina kun selvän tuntuinen 3-0 johto hukattiin ja edessä oli "tapojen" mukainen jatkoaika. Ottelu alkoi Sastamolon kannalta positiivisissa tunnelmissa. Sastamolo meni 43 sekunnin pelin jälkeen 1-0 johtoon, samalla Tapio Erkkilän johtama "kakkosketju" sai apinan niskastaan. Ketju teki kauden ensimmäisen maalinsa maalarina Janne Pirttikangas, syöttäjänä pirteästi pelannut Jaakko Korhonen. Ensimmäinen erä oli Kingsin, vain viimeisellä sekunnilla ammuttu tolppalaukaus säikäytti kemiläisiä. Toinen erä, sama meininki. Sastamolo sai luotua lukuisia maalipaikkoja, joista maalin asti pallo löysi Jiri Holpaisen taikamailasta, jolla mies on tehnyt maalin jokaisessa kuudessa pelaamassaan ottelussa. Myös Toni Tammelalla oli tilaisuus lisätä kotijoukkueen johtoa, mutta upea rystylaukaus tuli ulos maalikehikosta. Toiselle erätauolle mentiin 2-0 Kings johdossa.

Kolmas erä ja trilleri edessä. Varmasti kummankin joukkueen kopissa toisella erätauolla painotettiin seuraavaa maalia, joka ratkaisisi paljon. Näin ei kuitenkaan käynyt. Jaakko Korhonen merkkautti ajassa 48.01 tililleen toisen pisteensä maalin muodossa ja näin tilanne oli 3-0 ja näytti siltä, että Nibacos oli lyöty. Nibacos nosti karvaustaan maalin jälkeen ja puoli minuuttia edellisestä Nibacos iski ja oli pelissä mukana. Kokkolalaiset heittivät roikkua Sastamolo päätyyn, jota kautta palloa yritettiin kotijoukkueen pienoista paniikkitilaa hyödyntäen saattaa. Jälleen kerran ei voi kuin ihmetellä, kuinka sinivalkoisten peli sekoaa vastustajan kaventaessa pelin loppuhetkellä. Ehkä kyse on kokemattomuudesta. Joukkueen keski-ikä on hieman yli 21 ja jokainen pelaaja pelaa ensimmäistä kauttaan kakkosessa. Ajassa 50.04 eli reilu minuutti edellisestä  Nibacos kiri tilanteen kahteen kolmeen, hyvin pelanneen Tero Luokkalan (2+1) toimesta. Ja erän loppu onkin valitettavan tuttua kotijoukkueelle. Kolme minuuttia ennen 3. erän loppua Risto Koljonen laukaisi komeasti pallon hyvältä sektorilta  maskissa olleen Juha-Pekka Laakson selän taakse.

Mentiin jatkoajalle, ja tästä eteenpäinhän tasatulos olisi ollut varmasti vierasjoukkueen mieleen. Kotijoukkuetta sen sijaan neljäs tasapeli ei kiinnostanut. Varsinkin tapa, jolla tasapeliin olisi päädytty ei miellyttäisi joukkuetta eikä kotikatsomoa, sillä olihan peli Sastamolon hallinnassa 50 ensimmäistä minuuttia. Kun jatkoaikaa oli jäljellä 19 sekuntia Tervahallin pätsi repesi. Pelin ratkaisijana ja voittopeikon karkottajana toimi joukkueen pistepörssin ykkönen Juha Tammela, Pekka Anttilan upeasta passista.  Kotijoukkueen positiivisia ilmestyksiä olivat maalivahti Juha-Pekka Laakson varma maalivahtipeli ja "kakkosketjun" piristyminen, etenkin Jaakko Korhonen oli pelivireessä.