Nibacos tyly isäntä

Sastamolon kuuden ottelun voittoputki katkesi tylyimmällä mahdollisella tavalla Kokkolassa pelatussa ottelussa, jossa isäntänä toiminut Nibacos otti pisteet puhtaasti 6-0 numeroin. Sastamolon nopeille hyökkääjille ahdas kaukalo ei ollut omimmillaan.  Nibacos oli koitoksessa kaikessa edellä niin kuin numerot osoittavat. Varsinkin kaksinkamppailukovuudessa kokkolaiset osasivat hyödyntää nuoren erotuomarikaksikon horjuvaa linjaa. Nibacoksen hullunmyllyn aloitti joukkueen ykköspyssy kapteeni Mika Palo, sijoittamalla pallon yläkulmaan Sastamolo puolustuksen seuratessa maalia aitiopaikalta. Ensimmäisen erän päätöslukemat 2-0 viimeisteli Jukka Määttälä Sastamolon Janne Pirttikankaan istuessa jäähyllä. Toisessa erässä jatkui kova kontaktipeli, josta esimakua oli maisteltavissa jo avauserässä. Team Nibacos oli sisäistänyt kontaktipelin salat vierasjoukkuetta paremmin, ja näin tuli ratkaisevan useasti valkopaita kulmasta ulos pallon kanssa. Sastamolo sai yrittää toisessa erässä maalia myös ylivoimalla, mutta tulosta ei syntynyt. Havaittavissa oli lähinnä 4 minuttia tehotonta jauhamista. Myös alivoimapelaaminen, joka kauden alussa oli Sastamolon yksi vahvuuksista ontui pahasti. Vastustaja iski kolme maalia YV:llä, pelattuaan sitä 9 minuuttia. Kaksi näistä syntyi Juha Tammelan 2. erässä saamasta viiden minuutin jäähystä, jossa erotuomarikaksikko Vuola&Fordell näytti pillinsä purevuuden ankaralla tavalla. Tuomio oli melkoisen kova tilanteesta, jossa kaksi pelaajaa juoksi kovaa vauhtia rinnatusten kohti päätyä irtopallon perässä ja toinen pelaajista lennähtää pienen kontaktin seurauksena kohti kaukalon läheisyydessä olevaa seinää. Kahden erän jälkeen Team Nibacos johti ansaitusti 3-0.

Kolmannessa erässä Nibacos jatkoi tiivistä puolustuspelaamista ja Sastamolon maalipaikat olivat vähissä, karussa mutta sitäkin tunnelmallisemmassa Kanuunahallissa. Toki kolmannen erän puolenvälin paikkeilla mm. Juha Tammelalle paikka, josta olisi maalin voinut tehdä. Tammela pääsi yksin läpi, muttei saanut pallon nostettua rystypuolelta ohi kelpo ottelun pelannutta Mika Pirttimäkeä. 4-0 lukemat, ja lopullisen naulan Sastamolo arkkuun löi läpi ottelun sääntöjen rajamailla pelannut Sami Vähärautio Mika Palon syötöstä. Nibacos lisäsi johtonsa 5-0 ajassa 43.01 maalarina Tero Syrjälä ja erän puolenvälin jälkeen tullut 6-0 osuma aloitti juhlat kanuunahallissa. Sastamololla oli vielä ottelun loppuhetkillä mahdollisuus rikkoa kuparinen, mutta myllytyksen päätteeksi pallon ei yli maaliviivan löytänyt ja näin numerot 6-0 oli kaikessa kauhuudessaan tosiasia ja samalla kauden ensimmäinen nollapeli kakkosdivisioonan pohjoislohkossa. Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueen Tero Syrjälä (1+2) ja vierasjoukkueesta Teemu Kvist.