Loistava loppukiri ei riittänyt

Sunnuntaiksi vaihtui peliareena synkähköstä pommisuojasta erinomaiseen parkettilattiaan täysine katsomoineen. Myös lauantainen sinivalkea enkeli joukkio oli saanut uuden härkäilmeen kasvoilleen taisteluun sarjan ykköstä Blue Foxia vastaan. Ottelun avauserään Sastamolo lähti puolustamaan tiukasti, muttei kuitenkaan peruuttelemaan tiedostaen Blue Foxin hyökkäyskaluston vaarallisuuden. Ottelun avauserä olikin pietarsaarelaisvoittoinen, parin tolppakudin ja Sastamolo-vahti Janne Liuskin monen loistotorjunnan jälkeen tilanne oli Blue Foxille 1-0. Maali syntyi Sastamolon pelatessa ylivoimaa. Johnny Ojala pääsi kesken Sastamolon pyörityksen 1vs1 tilanteeseen eikä lähtenyt kiertämään pakkia, vaan laukoi pallon tulisesti aivan maalin yläkulmaan ohi hölmistyneen Janne Liuskin. Toisessa erässä Sastamolo pääsi otteluun paremmin mukaan. Varsinkin kemiläisten ykköstrio sommitteli sinisten kettujen maalille tilanteita tasaiseen tahtiin. Toista erää oli pelattu vain yhdeksän sekuntia kun kolmikko V.Hytönen, J.Tammela, J.Holpainen toimi. Juha Tammela sai aloituksen jälkitilanteesta pallon ja syötti Jiri Holpaiselle, joka laittoi pallon varmuudella alakulmaan. Kauaa ei tarvinnut kotijoukkueen johto-osumaa kuitenkaan odottaa. Ajassa 22.45 Jori Isomäki avasi pallon Johnny Ojalalla hieman puolen kentän toiselle puolelle, josta Ojala ampui lujan kääntölaukauksen verkon perukoille ja tilanne oli 2-1. Blue Fox karkasi 3-1 johtoon tilanteessa, jossa Johnny Ojala heitti Sastamolon puolustaja Tommi Häggströmin mailan teille tietämättömille ja samalla pallo oli kulmavaparin seurauksena maalin edessä, josta Daniel Wargh survoi pallon sisään. Sastamolo ei kuitenkaan tästä lamaantunut. Kun erää oli pelattu hieman yli puolenvälin, Sastamolon parhaana palkittu Juha Tammela laittoi pallon 22:n kerran tällä kaudella verkkoon Vesa Hytösen syötöstä. Tasoitusosuman 3-3, joka syntyi ajassa 35.21 värkkäsivät samat miehet. Juha Tammela vei ensin Jori Isömäkeä kuin vanhojen tansseissa konsanaan ja toi pallon maalille, josta sen verkkoon sutaisi Vesa Hytönen. Toisen erän jälkeen tauolle lähdettiin 3-3 numeroissa.

Kolmas erä oli loppuhuipentumineen todellinen penkkiurheilijan herkkupala. Erän alku oli Blue Foxin etsikkoaikaa. Jiri Holpainen sai kyseenalaisen jäähyn mailakampista ja Blue Fox pääsi jauhamaan ylivoimaa. Parista hyvästä maalintekopaikasta huolimatta numerot säilyivät entisellään. Tästä kipinää saaneena Sastamolo pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan. Kotikatsomo hiljeni ajassa 47.45, kun Juha Tammela oli mielipuuhassaan maalinteossa, tälläkin kertaa Vesa Hytönen syöttäjänä. Kauaa ei kuitenkaan vierasleirissä juhlittu. Sastamolo sai kahden minuutin joukkuerangaistuksen (liikaa miehiä kentällä) kun 3. erää oli pelattu 9 minuuttia. Blue Fox jauhoi ja jauhoi ykkösnyrkkillään ja vihdoin ylivoima tuotti tulosta, kun illan päätähti Johnny Ojala syötti takatolpalle Jani Kuoppamaalle, joka ei tyhjästä maalista erehtynyt, vaan laittoi reikäpallon verkkoon tilanteeksi 4-4. Tästä alkoi päivän ottelun huipentuma. Ensin Erno Tyni pääsi huudattamaan kotiyleisöä 5-4 maalillaan. Tämän jälkeen sai Sastamolo yrittää tasoitusta ylivoimalla, mutta kuinka kävikään. Oma hyökkäyspään vapaalyönti pelattiin suoraan Johnny Ojalan lapaan ja sinipaidat olivat kahdella yhtä vastaan ylivoimahyökkäyksessä, Ojala teki itsenäisen ratkaisun laittamalla pallon verkkoon ajassa 58.05 ja samalla vieden Foxit turvallisen tuntuiseen 6-4 johto asemaan.

Sastamolo tuli Runebergin halliin taistelemaan, ja tästä todiste löytyy ottelunpöytäkirjasta; kavennus- ja tasoitusosuman väliin mahtui 9 kokonaista sekuntia. Sastamolon pelatessa kuudella neljää vastaan ylivoimaa Pekka Anttila sai pallon "viivamiehen" paikalle ja latasi tyypilliseen tapaansa pallon maaliin, kun summeriin oli aikaa 10 sekuntia. Tästä seuranneesta keskialoituksesta pallo ajautui vielä kerran Blue Fox maalille. Juuri ennen summerin soitantoa keskeltä sunnuntairuuhkaa pallon löi maaliin Janne Pirttikangas! Mutta osumaa ei hyväksytty. Tuomari oli kaiken hämmingin keskellä vieheltäny vapaalyönnin Sastamololle. Aikaa valotaululla oli jäljellä yksi sekunti. Jiri Holpainen siirsi pallon Pekka Anttilalle, jonka ranne puhui hulpeaa kieltä. Tasoitus ajassa 59.59. Seurasi lyhyeksi jäänyt jatko-aika. Sastamolo tuli jatkoajalle hurmiossa hyökäten ja pallo pomppi heti ensimmäisessä hyökkäyksessä jo vastustajan maaliviivalla, joidenkin lähteiden mukaan jopa maalissa. Tästä seurasi kuitenkin vastahyökkäys, johon Sastamolon unelma voitosta kaatui. Jori Isomäki toi pallon yli keskialueen ja syötti maalin edustalle Johnny Ojalalle, joka ei paikasta erehtynyt. Neljänkymmenen jatkoaika sekunnin jälkeen oli yleisö nähnyt hyvätasoisen ja rehdin taiston. Sastamolon pelaamisessa oli synkän lauantain jälkeen tuttu ja taisteleva ilme. Kaksi kertaa nousu kahden maalin tappioasemasta sarjan ylivertaista ykkösjoukkuetta vastaan näiden kotikentällä oli loistava suoritus, puhumattakaan viime sekuntien maagisesta kiristä. Sastamolon suurimmat onnistujat olivat Juha Tammela ykkösketjuineen ja vaikeilla hetkillä joukkuetta pystyssä pitänyt maalivahti Janne Liuski. Tästä on hyvä jatkaa keskellä keväthankien sarjan viimeisiin koitoksiin, jolloin Sastamolo saa vastaansa kotoiseen Tervahalliin Vaasan salibandyn lippulaivat.